Macie ochotę na coś pysznego? Odwiedźcie ursynowską restaurację Ganesh. Przez cały tydzień czekają tam na Was indyjskie smaki w wakacyjnej odsłonie.
Lato to czas potraw lekkostrawnych i orzeźwiających. Takich, które choć na chwilę dadzą wytchnienie od męczącego skwaru. Wiadomo, na upał najlepszy jest... chłodnik. Jeżeli macie już dość smaku tradycyjnego chłodnika, restauracja Ganesh przygotowała niespodziankę.
- W naszej ofercie ciągle pojawiają się nowości. Przebojem lata jest nasz indyjski chłodnik na bazie jogurtu nafaszerowany warzywami z orientalnymi przyprawami. Porcja kosztuje 16 zł - mówi Renata Tymińska z restauracji Ganesh przy al. KEN.
W menu nie zabraknie również tradycyjnych potraw, z których słynie restauracja. Na szczególną uwagę zasługują przede wszystkim te, przygotowane w piecu Tandoor.
- Tandoor to tradycyjny gliniany piec w kształcie dzbana, powszechnie wykorzystywany w kuchni indyjskiej. Dania pieczone są w bardzo wysokiej temperaturze dochodzącej do 500°C! Dzięki temu potrawy są soczyste i chrupiące. W piecu przygotowujemy dania z kurczaka oraz z warzyw i indyjskiego serka Paneer a podajemy je z chutney’em na bazie jogurtu, mięty i przyprawy chat masala - opowiada Tapinder Sharma właściciel restauracji Ganesh.
Restauracja powiększyła również wybór chłodzących napojów. Do menu dołączyły mrożona herbatę oraz orzeźwiające shake'y w ulubionych smakach - śmietankowym, truskawkowym i czekoladowym.
- Jeżeli macie ochotę spróbować naszego jedzenia, a nie chce Wam się wychodzić z domu, zamówicie je online - TUTAJ - a my przywieziemy je Wam prosto pod drzwi - zachęca Renata z Ganesha.
Restauracja Indyjska GANESH
al. KEN 93,
tel. 22 33 50 888,
mail: [email protected],
(materiał promocyjny)
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz