REKLAMAA1-ORGANIC-MARKET-19-10-2018----18-01-2019
    ARTYKUŁY IMPREZY FIRMY

    (mat. prasowe)

    Upały wróciły, a na ochłodę najlepsze są lody. To wie każde dziecko i dorosły. Jaką ofertę mają ursynowskie lodziarnie? Z dużego grona na uwagę zasługują dwaj renomowani producenci lodów.

    Lodziarnia IL CONO powstała w 2016 r. na Warszawskich Kabatach i była efektem zamiłowania właścicieli do dobrego, jakościowego jedzenia oraz świadomego odżywiania się. Wszystkie receptury opracowal sami w oparciu o doświadczenie przyjaciół z Włoch oraz pod mentorskim okiem technologa z kilkudziesięcioletnim doświadczeniem w produkcji lodów.

    - Naszym motto było: smaczniej i zdrowiej… dlatego chcieliśmy pozostać wierni kilkusetletniej włoskiej tradycji, ale staraliśmy się odejść od przekonania ze lody muszą być bardzo słodkie i zawierać dużo cukru. Dzięki przeprowadzeniu wielu prób udało nam się stworzyć mieszankę o obniżonej zawartości cukru, co przekłada się na niepowtarzalny "lekki" smak oraz zmniejszenie spożywania cukru - mówią nam właściciele rozwijającej się sieci IL CONO.

    Dzięki uwagom i inspiracjom klientów firma ciągle się rozwija i poszerza listę smaków m. in. o: wegańską czekoladę, słonecznik, czarny bez, chałwa i wiele innych.

    - Zachęceni pozytywnymi opiniami - w tym roku lodziarnia na Kabatach również będzie otwarta cały rok. Już szykujemy pyszne zimowe niespodzianki! - zachęca IL CONO.

    Rodzina IL CONO ciągle się powiększa i przybywa jej punktów - teraz każdy kto podziela ich filozofię i pasję do smacznych rzeczy może do nich dołączyć. Gdzie spróbujemy słynnych lodów IL CONO?

    • al. KEN 11 lok. F (wejście od ul. Telekiego)
    • ul. Marszałkowska 11
    • al. Lotników 1 (wejście od ul. Puławskiej)
    • ul. Kwiatkowskiego 12 lok. F
    • Konstancin - Jeziorna, ul. Henryka Sienkiewicza 3 (Park Zdrojowy)
    • Otwock, ul. Andriollego 26

    Kontakt: tel. 790 787 636, mail: lody@ilcono.plwww.ilcono.pl




    Drugą propozycją, nie mniej kuszącą, są lody z rzemieślniczej lodziarni "U LODZIARZY". Firma słynie z dużych porcji całkowicie naturalnych lodów, w bardzo bogatym wachlarzu smaków. Przebojem wdarła się na ursynowski rynek, otwierając w maju ubiegłego roku swój pierwszy, a w lipcu - drugi punkt.

    Receptura, wg której na miejscu powstają lody, pochodzi z malowniczej wsi Charubin. To sekretny przepis babci Helenki, która prowadziła małą lodziarnię. Rodzinna firma stała się prawdziwą legendą, która przetrwała we wspomnieniach kolejnych pokoleń. Wiąże się z nią pewna historia.

    - Wnuk babci Helenki odkrywając rodzinną historię natrafił na kuchenny przybornik z ukrytą packą, którą babcia Helenka nakładała swoje wyjątkowe lody. Okazało się, że packa kryła sekret w postaci zapisanej na niej receptury, co zachęciło wnuka do odtworzenia wyjątkowego smaku lodów - opowiada właścicielka ursynowskich lodziarni "U LODZIARZY".

    Ostatnio do swojej oferty lodziarze wprowadzili czarne lody o smaku śmietanki i rafaello oraz palone masło ze słonecznikiem. Rekordy popularności bije od zeszłego roku słony karmel, a tegorocznym hitem bez wątpienia jest Bąbel Wafel - czyli gofry zwinięte w kształt rożka z lodami, bitą śmietaną, polewą i owocami.

    Lodów od "U LODZIARZY" możecie spróbować - przez cały rok!

    • al. KEN 19 - czynna od godz 10:00 do 21:00.
    • ul. Dzwonnicza 3/u9 - czynna od 10:00 do 21:00
    • ul. Świętokrzyska 32 - czynna od 10:00 do 21:00
    • w Galerii północnej ul. Światowida 17
    • Bemo Cafe ul. Bolkowska 1B
    • Słodki Karmel ul. Conrada 8
    • Kawiarnia Keks Rynek Starego Miasta 1/3

    Kontakt: tel. 609 001 245, mail: homeseekers@wp.pl, www.ulodziarzy.pl

    Artykuł załadowany: 0.0884 sekundy
    REKLAMAA2-TOPAZ24--05-11----05-12-2018