Upały wróciły, a na ochłodę najlepsze są lody. To wie każde dziecko i dorosły. Jaką ofertę mają ursynowskie lodziarnie? Z dużego grona na uwagę zasługują dwaj renomowani producenci lodów.
Lodziarnia IL CONO powstała w 2016 r. na Warszawskich Kabatach i była efektem zamiłowania właścicieli do dobrego, jakościowego jedzenia oraz świadomego odżywiania się. Wszystkie receptury opracowal sami w oparciu o doświadczenie przyjaciół z Włoch oraz pod mentorskim okiem technologa z kilkudziesięcioletnim doświadczeniem w produkcji lodów.
- Naszym motto było: smaczniej i zdrowiej… dlatego chcieliśmy pozostać wierni kilkusetletniej włoskiej tradycji, ale staraliśmy się odejść od przekonania ze lody muszą być bardzo słodkie i zawierać dużo cukru. Dzięki przeprowadzeniu wielu prób udało nam się stworzyć mieszankę o obniżonej zawartości cukru, co przekłada się na niepowtarzalny "lekki" smak oraz zmniejszenie spożywania cukru - mówią nam właściciele rozwijającej się sieci IL CONO.
[FOTORELACJA]2946[/FOTORELACJA]
Dzięki uwagom i inspiracjom klientów firma ciągle się rozwija i poszerza listę smaków m. in. o: wegańską czekoladę, słonecznik, czarny bez, chałwa i wiele innych.
- Zachęceni pozytywnymi opiniami - w tym roku lodziarnia na Kabatach również będzie otwarta cały rok. Już szykujemy pyszne zimowe niespodzianki! - zachęca IL CONO.
Rodzina IL CONO ciągle się powiększa i przybywa jej punktów - teraz każdy kto podziela ich filozofię i pasję do smacznych rzeczy może do nich dołączyć. Gdzie spróbujemy słynnych lodów IL CONO?
Kontakt: tel. 790 787 636, mail: [email protected], www.ilcono.pl
Drugą propozycją, nie mniej kuszącą, są lody z rzemieślniczej lodziarni "U LODZIARZY". Firma słynie z dużych porcji całkowicie naturalnych lodów, w bardzo bogatym wachlarzu smaków. Przebojem wdarła się na ursynowski rynek, otwierając w maju ubiegłego roku swój pierwszy, a w lipcu - drugi punkt.
Receptura, wg której na miejscu powstają lody, pochodzi z malowniczej wsi Charubin. To sekretny przepis babci Helenki, która prowadziła małą lodziarnię. Rodzinna firma stała się prawdziwą legendą, która przetrwała we wspomnieniach kolejnych pokoleń. Wiąże się z nią pewna historia.
- Wnuk babci Helenki odkrywając rodzinną historię natrafił na kuchenny przybornik z ukrytą packą, którą babcia Helenka nakładała swoje wyjątkowe lody. Okazało się, że packa kryła sekret w postaci zapisanej na niej receptury, co zachęciło wnuka do odtworzenia wyjątkowego smaku lodów - opowiada właścicielka ursynowskich lodziarni "U LODZIARZY".
Ostatnio do swojej oferty lodziarze wprowadzili czarne lody o smaku śmietanki i rafaello oraz palone masło ze słonecznikiem. Rekordy popularności bije od zeszłego roku słony karmel, a tegorocznym hitem bez wątpienia jest Bąbel Wafel - czyli gofry zwinięte w kształt rożka z lodami, bitą śmietaną, polewą i owocami.
Lodów od "U LODZIARZY" możecie spróbować - przez cały rok!
Kontakt: tel. 609 001 245, mail: [email protected], www.ulodziarzy.pl
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz