Zamknij

Nowe menu lunchowe w Ganeshu. Króluje kokos i anyż

10:45, 07.09.2015 Alicja Kowalska Aktualizacja: 10:57, 07.09.2015
Skomentuj Restauracja Ganesh Restauracja Ganesh
reo

Zaskakujące dania i ciekawe połączenia smakowe. Od poniedziałku ursynowska restauracja Ganesh zaprasza na lunche w nowej odsłonie. Skosztujcie orientalnych przysmaków prosto z Indii! Każdego dnia inna propozycja.

Nowe menu lunchowe w Ganeshu to kompozycje smakowe, jakich nie znajdziecie w podstawowej karcie dań. Przez cały tydzień w godz. 12:00-16:00 restauracja serwuje smaki Indii na kilka sposobów, w doskonałej cenie.

- W nowej karcie lunchów mocno zaakcentował się kokos. Charakteryzuje on południowe wybrzeże Indii i tuż po wakacjach będzie nam miło przypominał o minionym okresie urlopowym. Jest też autorskie danie naszego kucharza nazwane jego imieniem - Salik Chicken. Świetna kompozycja aromatycznych przypraw takich jak choćby gwiazdki anyżu, przyjemnie zaskoczy państwa podniebienia - mówi Renata z restauracji Ganesh przy al. KEN 93.

A to nie koniec niespodzianek.

- Liczymy, że nasi goście pokochają domowe danie z punjabu, które często stawiane było na stole w rodzinnym domu naszego szefa Tapindera Sharmy. To szatkowana kapusta podsmażana z groszkiem, pomidorami i przyprawami - dodaje Renata.

Cena dania to 20 zł. Do każdej potrawy serwowany jest ryż i chlebek Naan.

Zobaczcie menu lunchowe w Ganeshu na najbliższy tydzień:

Poniedziałek

  • VEG: Bakłażan podsmażany z pomidorami i ziemniakami w indyjskich przyprawach
  • NON VEG: Kurczak podsmażany z liśćmi Curry, gorczycą i wiórkami kokosowymi w lekkim sosie Curry

Wtorek

  • VEG: Mix czarnej i żółtej soczewicy podsmażanych z pomidorami, kolendrą, imbirem i chilli
  • NON VEG: Aromatyczne danie z kurczaka, gotowanego z cebulą, kolendrą, imbirem i chilli

Środa

  • VEG: Ziemniaki podsmażane z cebulą, pomidorami, liśćmi curry i kokosem
  • NON VEG: Kurczak z paprycą, cebulą i pomidorami w sosie Masala

Czwartek

  • VEG: Groszek z serkiem Paneer w sosie Masala
  • NON VEG: Kurczak podsmażany z żółtą soczewicą, pomidorami, chilli, kolendrą i imbirem

Piątek

  • VEG: Tradycyjne punjabskie danie domowe: szatkowana kapusta z groszkiem i pomidorami  
  • NON VEG: Grillowany kurczak podsmażany z kawałkami ogórka i cebuli z czosnkiem, imbirem i chilli

Restauracja Indyjska GANESH

(materiał promocyjny) 

(Alicja Kowalska)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%