Zamknij

Płyta indukcyjna - podstawa kuchni XXI wieku

16:23, 19.10.2018 Redakcja Haloursynow.pl Aktualizacja: 16:34, 19.10.2018
Skomentuj mat. prasowe mat. prasowe

Poręczna w użytkowaniu, wygodna w obsłudze, elegancko prezentująca się w każdym wnętrzu kuchennym – takie argumenty najczęściej padają „za” wyborem innowacyjnej płyty indukcyjnej, która okazuje się obecnie standardem w wysoko wystylizowanych lokalach mieszkalnych. Czym jednak w praktyce wyróżnia się ten rodzaj urządzenia AGD?

Uniwersalny design

Niewątpliwą zaletą wszelkiego typu płyt grzewczych opartych na indukcji okazuje się ich uniwersalny wygląd, poprzez który sprzęt tej kategorii nadaje się do zastosowania w zasadzie we wszelkich domach czy mieszkaniach, bez wyjątku. Nie ma znaczenia, czy chodzi o niestandardową kształtem, wąską, niepraktyczną kuchnie, czy też przestronne lokum w luksusowym wydaniu. Płyta indukcyjna ma to do siebie, iż jest idealnie nadającym się elementem wyposażenia niezależnie od estetyki. Ponadto okazuje się bardzo sprawna w swym działaniu, pozwalając przyrządzać posiłki nie tylko szybko, ale i w oparciu o nowoczesne programy i przydatne funkcje, gwarantujące komfort pracy oraz znacząco redukujące czas poświęcany na gotowanie.

Szeroki wybór rozmaitych systemów grzewczych, nie tylko omawianych tu płyt indukcyjnych, ale ogólnie kuchenek wielorakiego typu, ma sklep internetowy Net-s.pl. Porównując wszystkie prezentowane w serwisie urządzenia, śmiało można wysunąć stwierdzenie, iż płyta indukcyjna jest zdecydowanie najbardziej efektowna. Odznaczająca się gładką płaszczyzną, nie zaburza proporcji ogólnego designu kuchni, świetnie wpisuje się w każdy wystrój, a do tego nadaje kuchni ekskluzywności.

Najlepsza technologia

Wśród sprzętów AGD z kategorii systemy grzewcze akurat płyty indukcyjne cechują się największym zaawansowaniem technologicznym, a to przekłada się na rosnące wraz z biegiem czasu zainteresowanie tego rodzaju urządzeniami ze strony klientów. Konsumenci doceniają nie tylko względy estetyczne, ale przede wszystkim pionierskie rozwiązania w zakresie użytkowania omawianych płyt. Zaznajamiając się chociażby z ofertą firmy Net-s.pl, do wyboru mamy kilkadziesiąt rozlicznych modeli pochodzących od najlepszych producentów światowej klasy. Na czym bazuje nowatorstwo tych sprzętów?

Sukcesem okazało się umiejętne wykorzystanie zjawiska indukcji elektro-magnetycznej, jaka umożliwia produkcję ciepła wprost na dnie naczynia, w jakim znajduje się żywność, nie zaś na powierzchni. Przekłada się to na szybkie, bezproblemowe i komfortowe obrabianie jedzenia w dowolny sposób- gotując, smażąc, opiekając. Mowa także o mniejszych stratach energii, a jedyny minus to konieczność wydania dodatkowo na zestaw specjalnych naczyń nadających się do użytkowania wyłącznie na płycie indukcyjnej.

(REKLAMA)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(2)

amam

1 2

Tylko jedzenie przygotowane na płycie indukcyjnej takie jakby...mniej smaczne. Podobnie z piekarnikiem elektrycznym (zastanawiam się w obu przypadkach na powrocie do gazówki). Rosół na indukcji? Czyste zło... 22:37, 19.10.2018

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

reo

Elektryk Elektryk

0 0

Indukcja to jest dobra do silników 17:42, 23.10.2018

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

0%