Każdy region Polski ma swoje zwyczaje i własne przysmaki. Podlasie może się pochwalić bardzo bogatą tradycją kulinarną, którą kultywuje do dziś. Do ursynowskiego sklepu Auchan trafiły właśnie produkty lokalnej wytwórni Herman, które z pewnością urozmaicą świąteczny stół. A to nie jedyna lokalna firma, którą odnajdziemy na półkach tego sklepu.
Zakład produkcyjny Herman znajduje się w samym sercu Podlasia, w małej miejscowości Szepietowo. Ten ceniony lokalny wytwórca od lat zajmuje się ręcznym wytwarzaniem potraw znanych w każdym polskim domu. Pierożki, naleśniki, gołąbki, placuszki i kotleciki, baba ziemniaczana, kartacze z mięsem czy słynna podlaska kiszka - jest w czym wybierać. Produkty firmowane znakiem Herman trafiły właśnie do sklepu Auchan Ursynów.
Wyroby te będą doskonałym uzupełnieniem i urozmaiceniem naszych świątecznych stołów. Wysokiej jakości produkty sporządzone są według tradycyjnych domowych receptur. Właściciele firmy Herman wierzą, że smaczny produkt może powstać wyłącznie z najlepszych surowców. Dbają więc o najlepsze składniki.
W ursynowskim Auchan znajdziemy też produkty garamażeryjne innych lokalnych firm. Dostarczane są one co najmniej dwa razy w tygodniu, dzięki temu zawsze możemy liczyć są świeże. Dzięki współpracy sieci handlowej z rzemieślniczymi wytwórniami z różnych regionów Polski, oferta garmażu to już blisko 500 produktów.
Produkty lokalnych firm garmażeryjnych dostępne zarówno w dziale samoobsługowym, jak i specjalnym dziale tradycji w ursynowskim Auchan. Przed świętami i nie tylko znajdziemy tam bardzo szeroki wachlarz wyrobów - począwszy od uszek, gołąbków, pasztecików, po naleśniki czy oliwki, bo mowa również o produktach regionalnych zza granicy.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz