REKLAMAA1-ORGANIC-MARKET-19-10-2018----18-01-2019
    ARTYKUŁY IMPREZY FIRMY

    Redakcja Haloursynow.pl

    napisz maila ‹
    moje artykuły ‹

    (pixabay.com)

    REKLAMA

    - To nie będzie zwyczajny zlot food trucków, to kilkanaście świetnych restauracji zawita na Ursynów – mówi Mateusz, organizator „Rewii Smaku”, która rozpocznie się w piątek pod Kopą Cwila. Będzie pełny chillout - pyszne jedzenie, leżaki, muzyka i animatorzy dla dzieci.

    Ursynów to kolejny przystanek na trasie „Rewii Smaku”, która zdążyła już w tym sezonie odwiedzić m.in. Poznań, Rybnik, Piłę, Piekary, Piaseczno i wiele innych polskich miast.

    - Wszędzie była świetna zabawa, teraz czas na Ursynów – mówi organizator. – Każdy znajdzie coś dla siebie, dla ciała i ducha. W ten weekend nie gotujcie, chodźcie do nas – zachęca.

    Na mieszkańców Ursynowa przez cały weekend będzie czekało kilkanaście food trucków. Znajdą w nich dania kuchni m.in. meksykańskiej, amerykańskiej i włoskiej. Będą dania z grilla, hamburgery, zapiekanki, hot-dogi, pizza, skrzydełka i wiele innych.

    - To prawdziwy slow food, gotują u nas szefowie kuchni z pasją, wszystkie warzywa i dodatki są świeże i pyszne – opowiada Mateusz.

    Oprócz kuchni z czterech stron świata, na gości będzie czekała strefa chillout, strefa muzyczna z dj’em i darmowe atrakcje dla dzieci. Food trucki zajadą pod Kopę Cwila w najbliższy piątek o godz. 14:00 i będą serwować jedzenie do 22:00. W sobota zjemy w godz. 12:00-22:00, a w niedzielę 12:00-20:00.

    Wśród ciężarówek z pysznościami znajdziemy m.in. Da Mattia. L'amore per la pizza, CALAVERA Mexican Grill, Arizona Pastrami, szaszlykarnia.pl, Krąży Buła Food Truck, Migrand - Food Truck On tour, Wypas Po Pas i Skrzydłowóz.

    A już niebawem na Haloursynow.pl KONKURS, a w nim do wygrania vouchery do wykorzystania na „Rewii Smaku”.

    Jak się czujesz po przeczytaniu tego artykułu ? Głosów: 57

    • 30
      BARDZO PRZYDATNY
    • 2
      ZASKOCZONY
    • 16
      PRZYDATNY
    • 3
      OBOJĘTNY
    • 2
      NIEPRZYDATNY
    • 3
      WKURZONY
    • 1
      BRAK SŁÓW

    8Komentarze

    dodaj komentarz

    Multiplatforma internetowa HALOURSYNOW.PL nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane (regulamin).

    Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
    Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    • ~magnus 8 4 miesiące temuocena: 40% 

      jeśli ktoś jada junk food to proszę bardzo, ja nie skorzystam

      Edytowany: 4 miesiące temu

      odpowiedz oceń komentarz 2 3 wpisy tej osoby zgłoś do moderacji
    • ~Samwell 7 4 miesiące temuocena: 50% 

      Jaki junk food? przecież tam będą głównie stoiska warszawskich restauracji

      Edytowany: 4 miesiące temu

      oceń komentarz 2 2 wpisy tej osoby zgłoś do moderacji
    • ~Samwell 6 4 miesiące temuocena: 100% 

      Jeżeli ceny będą jak na nocnym markecie to podziękuję. To już lepiej iść do restauracji i za podobną cenę zjeść obiad w spokoju i mieć miłą obsługę. Dziś za 25 zł zjadłem smaczny indyjski lunch, a na nocnym markecie za tą cenę dostałbym ze dwa mini pierożki na papierowej tacce... Oby tu tak nie było

      Edytowany: 4 miesiące temu

      odpowiedz oceń komentarz 2 0 wpisy tej osoby zgłoś do moderacji
    • ~Misiewicz 5 4 miesiące temuocena: 38% 

      Nie skorzystam, bo ceny mają z kosmosu co od jakiegoś czasu jest bolączką wielu restauracji. Chciwość nie zna granic. Nasze pensje nie idą tak do góry jak ceny nie wspominając o tym, że jakość jedzenia jest koszmarna. Ostatnio na Ursynowie za piwo Perła z kija zapłaciłem 12 zł. !!! @ dnie temu wróciłem ze Słowacji, gdzie ludzie zarabiają więcej a piwo kosztuje w knajpie 1,2-1,6 EUR, zjeść można o wiele lepsze jedzenie jakościowo za 5-8 EUR.

      Edytowany: 4 miesiące temu

      odpowiedz oceń komentarz 3 5 wpisy tej osoby zgłoś do moderacji
    • jacek00 4 4 miesiące temuocena: 25% 

      Koszty życia w Warszawie są jednak niższe niż w Bratysławie. Można to łatwo porównać: numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Poland&country2=Slovakia&city1=Warsaw&city2=Bratislava

      Edytowany: 4 miesiące temu

      oceń komentarz 1 3 wpisy tej osoby zgłoś do moderacji
    • ~Misiewicz 3 4 miesiące temuocena: 100% 

      @jacek00 Nie prawda, tak samo jak statystyki średnich zarobków w PL czy wzrostu płac. Sami wiemy jak to wygląda w realu. Wszystkie statystyki są naciągane. Mieszkałem pół roku w Bratysławie czy Budapeszcie gdzie jest jeszcze taniej.

      Edytowany: 4 miesiące temu

      oceń komentarz 3 0 wpisy tej osoby zgłoś do moderacji
    • ~rybka1 2 4 miesiące temuocena: 67% 

      Jak ktoś chce zarobić na życie to jest chciwość, jak Ty to jest OK? Przecież prowadzący restaurację musi opłacić czynsz najmu lokalu, media, pracowników, dostawy towarów, reklamę i obciążenia administracyjne (choćby opłatę za posiadanie zezwolenia na sprzedaż alkoholu). Ale oczywiście polaczek w każdym widzi chciwca i złodzieja. Cieszę się, że nie chodzisz do restauracji, bo przynajmniej Cię tam nie spotkam. A swoją drogą byłem w Bratysławie, jadłem w kilku knajpach w różnych częściach miasta - jakość mnie nie powaliła, a ceny były z grubsza na warszawskim poziomie.

      Edytowany: 4 miesiące temu

      oceń komentarz 4 2 wpisy tej osoby zgłoś do moderacji
    • ~Misiewicz 1 4 miesiące temuocena: 100% 

      @rybka1 Nie mów mi proszę, że cena 12 zł za piwo Perła (taką ostatnio płaciłem na Ursynowie w przeciętnej knajpie) czy 8 zł za espresso (którego koszt to ok. 80 gr) to nie chciwość ? Dlaczego w każdej innej stolicy mogę wypić kawę za 1 lub mniej EUR a u nas 2-3x tyle. Wiem o obciążeniach lecz prawda jest taka, że u nas 90% osób prowadzących knajpy nie ma bladego pojęcia o tej profesji (wystarczy obejrzeć parę odcinków kuchennych rewolucji) i traktuje lokale jako możliwość szybkiego dorobienia się stąd kosmiczne ceny nieadekwatne do jakości, ale to już zupełnie inna bajka. Mam znajomych, którzy prowadzą lokal i wiem jakie są koszty, wydatki Jednak jednio jedzą małą chochlą a inni dużą i szybko ot takla różnica.

      Edytowany: 4 miesiące temu

      oceń komentarz 1 0 wpisy tej osoby zgłoś do moderacji
    Artykuł załadowany: 0.1467 sekundy
    REKLAMAA2-TOPAZ24--05-11----05-12-2018