Zamknij

Urządzenia niezbędne w gastronomii

14:35, 29.09.2021 Redakcja Haloursynow.pl Aktualizacja: 14:43, 29.09.2021
Skomentuj mat. prasowe mat. prasowe

Sprzęt gastronomiczny jest niezbędnym, a przy okazji kosztownym elementem wyposażenia restauracji. Każda kuchnia — w zależności od swojego menu — wybierze urządzenia, które ułatwią przygotowanie potraw i posiłków. 

Nowoczesne urządzenia pozwalają przyspieszyć codzienną pracę praktycznie w każdej branży. Nie inaczej jest w branży gastronomicznej, gdzie mamy do wyboru wiele urządzeń, które usprawniają pracę. Przekłada się to na większe zadowolenie klientów, którzy nie muszą czekać długo na posiłek.

Wilk do mięsa

Wilk do mięsa to duża i wydajna maszyna do mielenia mięsa. Wilki gastronomiczne przeznaczone są do profesjonalnego zastosowania i stanowią nieodłączne wyposażenie sklepów rzeźniczych, marketów i lokali gastronomicznych. Jeśli zastanawiasz się, jak wybrać model oraz na które parametry maszyny zwrócić szczególną uwagę, podsuwamy kilka ważnych wytycznych.

Profesjonalny wilk do mięsa to duża maszynka do mięsa stosowana w gastronomii. Jest z wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej lub wysokiej jakości aluminium. W zależności od modelu wilki do mielenia mięsa mogą się różnić wagą, mocą i pojemnością. Różne modele znajdziesz na stronie: gastroprodukt.pl/wilki-do-miesa-1. Jest to niezbędne urządzenie w każdej kuchni, gdzie przygotowuje się posiłki z mięsa mielonego. Wilk do mięsa skraca przygotowywanie potraw, które wymagają zmielenia większej ilości mięsa. Ręczne mielenie byłoby bardzo pracochłonne, dlatego trudno wyobrazić sobie pracę w restauracji bez tego urządzenia. 

Wilk do mięsa ma duży podajnik, gdzie umieszcza się mięso przygotowane do mielenia. Następnie mięso wtłaczane jest pod obracające się ostrze, które mieli i przepycha mięso przez sito z otworami. W ten sposób można uzyskać mięso o wybranej grubości mielenia. W zestawie znajduje się kilkanaście sitek z różnymi otworami. Znajdują się tu również lejki do nadziewania kiełbas, dzięki czemu wystarczy dodać przyprawy i zioła, aby błyskawicznie przygotować kiełbasę. Praca urządzenia jest całkowicie zautomatyzowana, co przyspiesza cały proces mielenia. Z tego powodu wilk do mięsa jest niezbędny w każdej restauracji i sklepie mięsnym, a obróbka mechaniczna mięsa jest bardzo szybka.

Pakowarka próżniowa 

Pakowarka próżniowa jest idealna dla wszystkich tych, którzy chcą spróbować zapachu i aromatu prawdziwej żywności, która dzięki temu procesowi pakowania nie traci żadnej z właściwości odżywczych.

Opakowania próżniowe to wydajny i bezpieczny proces przechowywania produktów spożywczych.

Profesjonalne gastroprodukt.pl/pakowarki-prozniowe znajdą zastosowanie wszędzie tam, gdzie zachodzi potrzeba szczelnego, trwałego pakowania próżniowego. Tak jak w przypadku każdego innego urządzenia do profesjonalnego zastosowania w gastronomii, tak i pakowarki próżniowe wykonane są z wysokiej jakości materiałów. W tym przypadku w grę wchodzą wytrzymałe tworzywa sztuczne oraz niezawodna stal nierdzewna, pakowarka próżniowa przemysłowa GastroProdukt to jakość i wytrzymałość. Prosta obsługa sprawia, że nawet początkujący adept sztuki kulinarnej w mig stanie się doświadczonym użytkownikiem. Wyraźny manometr zegarowy i wygodny w użytkowaniu mikroprocesorowy sterownik umożliwia pełną kontrolę nad urządzeniem, a ułatwienia takie jak automatyczne rozpoczęcie cyklu pakowania przez zamknięcie pokrywy, znacznie przyspieszają cały proces. Mając do dyspozycji profesjonalne pakowarki próżniowe, pakowanie stanie się jedną z najprzyjemniejszych czynności na zapleczu gastronomicznym. 

Szafa chłodnicza

Ciężko wyobrazić sobie kuchnię gastronomiczną bez szafy chłodniczej. Każdy doświadczony kucharz wie, jak istotne jest prawidłowe przechowywanie żywności, która nie toleruje wysokich temperatur, np. ryb i owoców morza, mięsa czy półproduktów. Bez stałej, niskiej temperatury, te artykuły bardzo szybko się psują i mogą stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumenta. Warto więc dokonać dobrego wyboru i zainwestować w sprzęt najwyższej klasy. Te uniwersalne urządzenia przypadną do gustu personelowi kuchni, gdyż nie tylko są proste w obsłudze i konserwacji, ale też z łatwością dopasowują się do warunków i trybu pracy danego lokalu.

Nie ważne co masz swojej karcie menu, każda restauracja, catering czy kantyna musi posiadać na swojej kuchni gastronomicznej szafę chłodniczą. Jeżeli nawet twój lokal specjalizuje się daniach na ciepło i tak niezbędne są gastroprodukt.pl/szafy-chlodnicze, które muszą być umieszczone w kuchni lub pomieszczeniach do nich przeznaczonych. Najbardziej sprawdzonym sposobem na zachowanie świeżości oraz jakości produktów spożywczych jest przechowywanie w szafach chłodniczych. Szafa chłodnicza jest przeznaczona do użytku w kuchniach przemysłowych, również świetnie sprawdzi się innych gałęziach związanych gastronomią. Dobrym przykładem są kantyny, kluby fitness czy catering gdzie szafa chłodnicza spisuje się rewelacyjnie. W ofercie GastroProdukt możemy znaleźć również szafy chłodnicze, które specjalizują się branży piekarniczej.

(REKLAMA)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%