Kiedyś każda szanująca się pani domu miała ich pełną piwnicę, a obowiązkowym punktem schyłku lata było uzupełnienie zapasów na zimę. Słoiki! Nasze babcie i mamy wekowały prawie wszystko.
Dziś sklepowe półki o każdej porze roku uginają się od produktów, a wekowanie odeszło do lamusa. Szkoda, bo argumenty za domowymi przetworami można wymieniać dłużej, niż trwa ich przygotowanie. Są nieporównywalnie smaczniejsze od tych sklepowych, o niebo zdrowsze, bo bez konserwantów i tanie jak barszcz. Dają też olbrzymia satysfakcję - bo przecież własne i nie ma możliwości, żeby rodzina czy znajomi nie popadli w zachwyt.
A więc drogie panie...i gotujący panowie, jeżeli jeszcze TEGO nie robiliście, pora zacząć!
Przygotowaliśmy kilka przepysznych pomysłów na to, jak zatrzymać lato na dłużej.
ZOBACZCIE!
mm10:07, 24.08.2014
0 0
Litosci! WLOZ je w sloik. Co za jezyk, wstyd! Taka polszczyzna posluguje sie wies oraz oraz ludzie bez zandnego wyksztalcenia. 10:07, 24.08.2014