REKLAMAA1-KUCHAREK6-(X2)--20-07----20-10-2019
    ARTYKUŁY IMPREZY FIRMY
    16
    lutego
    Sobota
    godzina 17:00
    miejsce Wypożyczalnia 34 (Biblioteka na zielonym Ursynowie), ul. 6 Sierpnia 23
    bilety Wstęp wolny

    W sobotę, 16 lutego o godz. 17:00 Wypożyczalnia 34 (Biblioteka na zielonym Ursynowie, ul. 6 Sierpnia 23) zaprasza na spotkanie w cyklu Kuchnia i Literatura: Michał Kuźmiński "Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej".

    Kuchnia dla głodnych wiedzy. Czy zastanawiałeś się, kiedy ludzie zaczęli gotować? Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy albo jak mógł smakować stek po kromaniońsku? Michał Kuźmiński, wieloletni szef działu Nauka „Tygodnika Powszechnego”, prowadzi nas przez fascynujące tajniki jedzenia i gotowania od czasów prehistorycznych po najdalszą przyszłość.

    Z książki dowiesz się, jak wygląda gluten, poznasz tajniki zakwasu chlebowego (wszyscy wiedzą, że pierwszy chleb
    nigdy nie wychodzi i najlepiej od razu zacząć od drugiego), poznasz zapach zupy z kwarków, dowiesz się, jak
    wyhodować sałatę w kosmosie i dlaczego astronauci lubią pikantne jedzenie. Ta książka to prawdziwie (r)ewolucyjne historie sztuki kulinarnej. Kopalnia naukowej wiedzy i fascynujących ciekawostek na temat jedzenia i gotowania.

    Michał Kuźmiński – zastępca redaktora naczelnego „Tygodnika Powszechnego”, twórca i wieloletni kierownik działu
    Nauka. Nominowany do nagrody Grand Press w kategorii „dziennikarstwo specjalistyczne”, laureat wyróżnienia
    honorowego Nagrody Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich im. Jerzego Zielińskiego za popularyzację nauki. Autor
    powieści etnokryminalnych oraz tekstów i przekładów piosenek.

    wyszukaj wydarzenie

    Znajdź wydarzenie po słowie

    Pokaż wydarzenia z przedziału

    Pokaż artykuły z przedziału

    REKLAMAB1-POP-RADIO
    Artykuł załadowany: 0.0609 sekundy
    do góry strony