Zamknij

Konkurs Tefal zakończony - sprawdź czy wygrałeś/wygrałaś!

12:53, 08.06.2021 Redakcja Haloursynow.pl Aktualizacja: 12:55, 08.06.2021
Skomentuj nadesłane nadesłane

Nasz wspólny konkurs z firmą Tefal został zakończony. Wpłynęło łącznie 67 zgłoszeń, z czego 61 spełniło warunki określone w regulaminie konkursu. Pora poznać zwycięzców!

Nagrodami w konkursie były vouchery o wartości 200 złotych brutto, ważne do 31 sierpnia 2021 r., do wykorzystania w wybranym sklepie stacjonarnym Tefal na Ursynowie: ul. Belgradzka 3 lub al. KEN 88. Vouchery łączą się z innymi dostępnymi w sklepie promocjami.

Przypomnijmy, zadaniem konkursowym było zrobienie zdjęcia produktowi lub produktom w sklepie Tefal na Ursynowie i opisanie pomysłu na ich wykorzystanie w kuchni.

Sześcioro uczestników konkursu zrobiło to naszym zdaniem najlepiej! I to właśnie im przyznaliśmy vouchery do wykorzystania w ursynowskich sklepach Tefal.

Są to: Barbara K., Krzysztof B., Tomasz K., Sebastian Sz., Adam N. oraz Ewa R.

Zwycięzcy zostali już powiadomieni o wygranej. Gratulujemy Wam zwycięstwa i dziękujemy za udział. Wszystkich czytelników zapraszamy do brania udziału w naszych kolejnych konkursach.

A tak wyglądają nagrodzone zgłoszenia:


Herbaty i kawy poranna fala, 
tylko z pięknego czajnika Tefala!

- pisze pani Barbara.


Głęboka patelnia tefal - przepis?...Lody smażone :-). Ciepłe, smażone, a w środku zaskakująco smaczne i... zimne :D. Jest trochę zabawy, ale wysiłek się opłaci. 

Skladniki: 

- 500 ml lodów (smak wg uznania)
- 2 duże jajka (oddzielamy żółtka od białek)
- 50 g białego cukru
- 100 g orzechów laskowych, posiekanych drobno
- 100 g wiórków kokosowych. 
- 1 litr oleju rzepakowego (do smażenia)
- utarte liście mięty (10 sztuk) 

Sos: 
- wiśnie 500 g (mogą być mrożone, przed użyciem rozmrozić)
- 100 ml czerwonego wina
- 50 g świeżego imbiru
- 100 g cukru

Przygotowanie:

Formujemy kulki lodów (jak do rożka lodowego). Bardzo mocno ściskamy je w ręku i wstawiamy do zamrażarki ustawionej na minimalną temperaturę na przynajmniej 3 godziny. Białka z cukrem ubijamy na sztywną pianę. Do białek dodajemy żółtka, delikatnie mieszamy. Wiórki kokosowe razem z orzechami wrzucamy do miski. Wyjmujemy lody z zamrażalnika zanurzamy w pianie z żółtek i białek i obsypujemy mieszanką wiórków i orzechów. Ponownie ściskamy w dłoniach. Układamy na blaszce i wkładamy ponownie do zamrażalnika na 30 minut. Potem wyjmujemy, powtarzamy poprzedni proces i wkładamy ponownie do zamrażalnika na 2 godziny. 

Wiśnie z cukrem i winem gotujemy odparowując wodę. Na koniec dodajemy starty imbir. 

Do wysokiej patelni lub garnuszka (najlepiej Tefal ;-)) wlewamy olej (musi być go na tyle dużo aby kulka pływała) i mocno podgrzewamy (180 stopni Celsjusza). Pojedynczo wrzucamy kulki i smażymy około 30-40 sekund do momentu uzyskania złotego koloru. Wyjmujemy na papierowy ręcznik i przekładamy do miseczki z sosem. 

Tak jak wspomniałem, zabawy trochę jest, ale efekt jest tego warty!

- przekonuje pan Krzysztof


Czy to herbata, czy to woda
z takim czajnikiem sama wygoda!
Sam decyduję co piję teraz
Żądaną temperaturę otrzymuję zaraz.
Znalazłem to w sklepie Tefala,
gdzie wspaniałych rzeczy prawdziwa fala!

- taką rymowankę przysłał nam pan Tomasz.



Jak zobaczyłem tę patelnię w sklepie Tefal od razu się rozmarzyłem kuliarnie. Pomyślałem, że przygotowałbym na niej niezwykle wykwintne danie jakim jest tzw. surf'n'turf, czyli nieskazitelny stek rib eye z krewetkami.

Surf'n'turf można przełożyć na język polski jako "z wody i z ziemi". Zestawienie mięsa z owocami morza to cudowne połączenie, które zapewni mi wyjątkowe, kulinarne uniesienie. Takie doświadczenie kulinarne to byłaby niebywała uczta dla podniebienia, to kulinarny luksus! To także był synonim kulinarnej perfekcji.

Danie to przygotowane na patelni Tefal wprawiłoby mnie w najlepsze nastroje, już od pierwszego spróbowania zdobędzie uznanie moje! Zresztą samo przygotowanie go to będzie niezła frajda, bo to patelnia idealnie stworzona do smażenia steków! Danie to nie do opisania smakiem mnie obdaruje, przepyszne danie mogę to powiedzieć śmiało.

Stek z krewetkami jest niespotykanego poziomu, cudownie móc zjeść to danie czasem w domu. Łasucha takiego jak ja rozpieści jak Pana, dla mnie taka kuchnia to prostu edycja limitowana! Smak w czasie tej kolacji to przeżycie, która warto powtarzać. To wyznacznik najwyższego poziomu, to także powiew ekskluzywności. Wysokiej jakości patelnia Tefal idealnie podkreśli wzniosłość tej chwili. To będzie uczta kulinarna, na którą nie można sobie pozwolić zawsze, dlatego wzniosłość spożywania tego dania wyzwoli we mnie właśnie takie emocje, które towarzyszą mi w najważniejszych momentach życia.

Posiadanie takiej patelni w swojej kuchni to będzie doświadczenie bardzo cenne!

- napisał pan Sebastian.


Grillowe Love:

Czy to z patelnią czy z grillem elektrycznym,
grillowanie z Tefalem jest momentem fantastycznym!
Warzywa, mięso, ryby, sery i owoce,
Każdy grilluje na co ma ochotę,
Nieprzywieralna powłoka także w tym pomaga,
grillowanie bez tłuszczu i … spada też waga!

- przekonuje pan Adam.


Wybieram ekspres Krups ponieważ...

Lato w pełni… wysokie temperatury i chęć ochłodzenia powoduje, że ciągle chodzi mi po głowie… mrożona kawa z domowym sorbetem truskawkowym odrobiną sosu czekoladowego, pokruszonymi herbatnikami i kawałkami świeżych owoców… Niebo w gębie mówię Wam! Nie od dzisiaj wiadomo, że to właśnie kawa zapewnia pobudzenie w oka mgnienie... a smak i aromat 100% kawy ARABICA cenię!

- pisze do nas pani Ewa.


Gratulujemy zwycięzom i dziękujemy za udział w konkursie!

Sponsorem nagród była firma Tefal, która ma swoje dwa sklepy na Ursynowie: przy al. KEN 83 (bezpośrednio przy metrze Stokłosy) oraz przy Belgradzkiej 3 (w bloku na rodu Rosoła i Belgradzkiej, niedaleko metra Natolin).

(Redakcja Haloursynow.pl)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%